Det förekommer cookies på michaeladeler.com. Genom att fortsätta läsa på michaeladeler.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:49 | augusti 14, 2019

MY KIND OF MEDICINE

Top & Pants – Stronger

Jag är verkligen så lycklig över att ha hittat tillbaka till träningen igen. Jag har haft en riktigt tuff period den här månanden med min PMDS och träningen fungerar verkligen som medicin mot den. Jag blir gladare, får mer tålamod och kan styra mina tankar mycket bättre. Jag tänkte skriva lite hur jag lägger upp träningen just nu, jag vet att många är intresserade.

//I’m really happy to have found my way back to training again. I’ve been having a really tough period this month with my PMDS and working out really works like a medicine to it. I’m happier, have more patience and can control my thoughts a lot better. I’m planning to write how I work out right now, I know many of you are interested in that. 

Mitt mål som jag satt upp är att försöka röra på mig varje dag. Jag behöver inte gå till gymmet, utan ibland tar jag en kvällspromenad och låter Jens sköta läggningen. Jag brukar vilja lägga barnen varje kväll men under dessa perioder så delar vi upp det, så att jag får andas lite.

Målet är 2 mil i veckan, men det blir ofta mer än så om man räknar in promenaderna. Styrka tycker jag inte om att köra men försöker få in några övningar i veckan i alla fall (ca 2 pass). Då är min fokus rygg, rumpa och mage. Jag har fortfarande svårt för magövningar efter graviditeten så kör mer stabiliseringsövningar (från pilates) och försöker lära mig att hitta musklerna igen. Vill inte köra hårdare än det förrän jag känner att det känns bra.

//My goal is to move my body everyday. I don’t have to go to the gym, sometimes I just take an evening walk and let Jens put the kids to bed. I always like to put the kids to bed every evening but during these periods we take turns, so I get to breathe for a while. 

My goal is 20 km a week, but it often gets a bit more than that if you count all the walks in. I don’t like weight training but I try to do a few exercises a week (about 2 times). Then my focus is my back, butt and tummy. I still have a hard time doing abdominal exercises after my pregnancies, so I mostly do stabilizing exercises (from the pilates) and try to learn to find my muscles again. I don’t want to push it until it feels a hundred procent good. 

Mina pass ser då ut ungefär såhär. 3 dagar i veckan på bandet (ett pass 10 km, 2 pass på 5 km). Där varvar jag gång och löpning och ett av passen kör jag intervaller. Efter 5 km passen kör jag då lite styrka. Resten av dagarna planerar jag inte att gå till gymmet utan kör då i stället promenader, ofta på kvällarna. När jag är mitt i en PMDS period så kan det bli gymmet varje dag, men då oftast lite kortare pass men nästan alltid löpning, för det är det jag gillar mest.

Så ser min träning ut för tillfället. Jag skulle gärna vilja hitta någon som jobbar med träning och mammakroppen som kan undersöka om mina magmuskler har växt tillbaka eller om dom fortfarande är delade. Någon av er som kan sånt? Eller vet någon? Jag har aldrig kollat upp det men misstänker att dom inte är helt ihop ännu. Skulle vara skönt att veta. PUSS <3

//My exercises looks almost like this. 3 days a week on the treadmill (one workout 10 km, two workouts 5 km). There I always mix walking with running and in one of the workouts I do intervalls. After the two 5 km workouts I do some weight training. The rest of the days I don’t plan to go to the gym and instead take walks, often in the evenings. Now when I’m in the middle of my PMDS period I often go to the gym every day, but then often a few shorter workouts but I almost always run, since thats what I like the most. 

That’s how my workouts look at the moment. I really would love to find someone who works with training and the mom-body that can see if my abdominal muscles have grown back or if they are still separated. Anyone of you who knows that? Or know someone? I’ve never really examined that but I suspect that they are not totally back together yet. It would be nice to know for sure. XOXO <3


14 kommentarer14 kommentarer om “MY KIND OF MEDICINE”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Olga Rönnberg jobbar mkt med mammakroppar, och efter graviditet-träning. Hon bor väl i Sthlm om jag inte missminner mig :)❤️

  Svara
 • Åh tack <3

  Svara
 • Katarina Woxnerud kan jag tipsa om gällande magmuskeldelning!!

  Svara
 • Åh tack fina <3

  Svara
 • Sara Wiss som jobbar som PT på Lofsangruppen i Sthlm är jätte duktig på träning efter graviditet och att hitta bålstyrkan igen. Du hittar henne på Instagram på sara.wiss

  Svara
 • Åh tack fina <3

  Svara
 • Hej Michaela!

  Jag hjälper dig gärna med detta.
  Kom förbi min träningsstudio på Atterbomsvägen 26 på Kungsholmen.
  Jag tränar många under och efter graviditeten. 😊

  Du når mig på [email protected]

  Med vänlig hälsning,
  Jannice Kovács.

  Svara
 • Åh!! Jag såg att Michaela skrev det på instagram också 🙂 Sjukt att jag inte tänkte på dig innan, hehe! Kommer gärna förbi! Mejlar dig! <3

  Svara
 • Jätte kul om du skriver om träning. Och vad kul att du känner att du kommit tillbaka till det. Träning är så fantastiskt på många sätt. Det är så stor del av min livsstil så det är något som sker naturligt och har alltid gjort, då vet man att man mår bra av det. Hoppas det håller i sig för dig. Kram!

  Svara
 • Tack fina <3

  Svara
 • http://helakvinnansklinik.se/

  Bästa!

  Svara
 • Tack bästa <3

  Svara
 • Kan rekommendera http://behandlingsteamjohncarrier.se/ som ligger på Nybrogatan.

  Svara
 • Tack fina <3

  Svara