Det förekommer cookies på michaeladeler.com. Genom att fortsätta läsa på michaeladeler.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:59 | augusti 12, 2019

VEGAN CHOCOLATE BALLS

Plate – Matteus // Rug – IKEA

Varje dag efter förskolan är barnen vana att få ett litet snack innan middagen när vi kommer hem. Innan sommarlovet var det jordgubbar varje dag (dyr vana) men nu har det helt plötsligt blivit kokosbollar. Dessa är dock inte ”vanliga” kokosbollar, utan en lite bättre variant. Jag har delat detta recept tidigare men det var så länge sedan så jag gör det igen.

//Everyday after preschool the kids wants a little snack before dinner when we get home. Before summer break we always had strawberries (expensive habit) but now it’s coconut balls. Although these are not ”regular” coconut balls, it’s a better version of it. I’ve shared this recipe before but it was so long ago so I’ll do it again. 

Innan jag gör det så måste jag bara visa dessa bilder. Jag la ut fatet för att fota innan barnen skulle få det men då smet Valle ut och slängde sig över tallriken direkt, haha. Han ÄLSKAR dessa bollar alltså, helt sjukt. Livia också. Edita sa också när hon var här igår att dom var riktigt goda och smakade som ”vanliga” kokosbollar. Det är ju ändå bra betyg, hehe.

//Before I share it I need to show you these pictures. I putted the plate out to take some pictures before I was going to give it to the kids and then Valle snuck out and threw himself over the plate right away, haha. He LOVES these balls, it’s insane. Livia too. Edita also said when she was here yesterday that they were crazy delicious and tasted just like ”regular” coconut balls. Thats a good grade, hehe. 

Du behöver – 2,5 dl glutenfria havregryn, 0,75 dl kokosolja, 10 dadlar, 1,5 msk kakao, en nypa havssalt, 2 msk kaffe och kokosflingor att rulla i.

Du gör – Mixa alla ingredienser, gör bollar och rulla i kokos. Låt stå i kylen i 10 min innan ni äter. Klart!

Prova dessa, dom är galet goda. Dessutom är dom mycket bättre än vanliga kokosbollar med massor av vitt socker och smör. Eftersom att dom ändå smakar likadant så kan man ju lika gärna äta dessa, eller hur?

Nu ska jag bada barnen innan det är dags för dom att sova. Ha en underbar kväll, PUSS <3

//You need – 2,5 gluten free oats, 0,75 dl coconut oil, 10 dates, 1,5 table spoon cocoa, one pinch of sea-salt, 2 tablespoons of coffee and coconut flakes to roll them in. 

You do – Mix all the ingredients, make balls and roll them in the coconut flakes. Let them be in the fridge for about 10 minutes before you eat them. Done! 

Try these, they are insane. Also they are a lot better than regular coconut balls with a lot of white sugar and butter. Since they still taste the same you can just as good eat these, right?

Now I’m going to give the kids a bath before it’s time for them to sleep. Have a wonderful evening, XOXO <3


6 kommentarer6 kommentarer om “VEGAN CHOCOLATE BALLS”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • awsome!!! thank you for sharing it again!!!
  Loved the pictures!

  Svara
 • <3

  Svara
 • Ser supergoda ut! För en som inte kan nåt om kost, vad är bättre med dessa ingredienser än med socker och smör? Alltså varför är sötman i dadlarna bättre än vanligt socker och varför är fettet i kokosoljan bättre än annat fett? 🙂

  Svara
 • Haha jag vet faktiskt inte, är inte så insatt heller. Tror att det är mer naturligt, speciellt sockret. Daddlar är naturligt söta, vanligt vitt socker är liksom ”framtaget”. Förstår du hur jag menar? 🙂 Kokosolja och smör vet jag inte riktigt 🙂

  Svara
 • Smör består mestadels av mättat fett och i och med att det är en mejeriprodukt är det också inflamatoriskt. Undvik mejeriprodukter så mycket du kan i och med att det höjer LDL-kolesterolet i blodet, en riskmarkör för hjärt-kärlsjukdommar. Mejeriprodukter ökar också risken för diabetes, atros mm.
  Kokosoljan innehåller mellanlånga fettsyror som i mycket lägre grad lagras som kroppsfett. Dessutom består en stor del av det mättade fettet av den ovanliga och mycket nyttiga laurinsyran. Kokosolja innehåller också rikligt med antioxidanter och klarar av matlagning på höga temperaturer.
  Läs mer på livsmedelsverket och viktväktarna 🙂

  Svara
 • Åh tack <3

  Svara