Det förekommer cookies på michaeladeler.com. Genom att fortsätta läsa på michaeladeler.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:36 | juli 22, 2019

10 DAY CHALLENGE

Todays lunch <3

Som jag skrev i morse så började min 10-dagars challenge idag. Tanken med det är att få bort mitt sockersug och för mig, lära mig göra och äta mer näringsrik mat. Jag har på riktigt levt på korvstroganoff, pasta, hamburgare och godis den senaste tiden och har haft så svårt att bryta den trenden. Min förhoppning med den här utmaningen är att bryta mitt mönster, få in hälsosammare mat på vardagar och sedan kunna äta lite som jag vill UTÖVER den näringsrika maten jag fått i mig. Jag är en sån som annars kan äta fil till middag varje dag för att sedan kunna äta massor av godis på kvällen. Ni hör ju, det funkar inte.

//As I wrote this morning I started my 10 day challenge. The thought with this is to get rid of my sugar addiction and for me, to learn to make and eat more healthy food. For real I have been living on sausage stroganoff, pasta, hamburgers and candy lately and I’ve been having such a hard time to break that trend. My hope with this challenge is to break my pattern, eat more healthy food during weekdays and then be able to eat what ever I want BESIDES the healthy food. I’m that kind of person who otherwise can eat sour cream for dinner everyday just to be able to eat a lot of candy in the evening. You see, that doesn’t work. 

Nu följer jag ett schema i 10 dagar med olika maträtter och den första jag smakade var magisk. Wow. Hade jag sett den här tallriken förut hade jag inte varit så peppad men nu när jag lagat det själv så gick det lättare. Om ni inte ser vad det är så är det aubergine, tempeh, quinoa och bladspenat. Jag vill inte dela något av dessa recept eftersom att allt kommer från Maddies program (ni hittar det HÄR), så är ni sugna att testa så är det bara att prova.

Nu ska jag lägga Livia, Valle sover redan, och sedan blir det lite jobb innan det är dags för äppelskivor med cashewsmör. Jag har verkligen inte blivit hungrig en enda gång idag, portionerna är så stora och det är jag inte van med, haha. Jag är faktiskt inte ens sugen på godis i kväll, vilket bara det är ett framsteg. Men det har bara gått en dag så jag vet ju att det blir tuffare men än så länge är jag bara positiv. Jag gör ju detta för att må bättre och få mer energi.

En viktig sak jag också vill skriva. Som ni vet har ju jag haft lite mat-problem tidigare och tänker aldrig hamna där igen. Denna utmaning är INTE en diet, jag gör den INTE för att gå ner i vikt, endast för att känna mig pigg och må bra. Vikten är ingenting jag bryr mig om längre, jag vill bara att min kropp ska ha energi till att leka med mina barn, att min PMDS kanske blir bättre när jag undviker socker och att jag ska få in mer grönsaker i min vardag. Ville bara förtydliga det. PUSS <3

//Now I’m following a schedule for 10 days with different courses and the first one I tasted was magical. Wow. If I would have seen this plate before I wouldn’t have been that excited but now that I made it myself it went easier. If you can’t see what it is it’s aubergine, tempeh, quinoa and baby spinach. I don’t rally want to share any recipes with you since everything is from Maddies program (you can find it HERE), so if you want to try it you can just check it out. 

Now I’m going to put Livia to sleep, Valter is already sleeping, and then I need to do some work before it’s time for some apple slices with cashew-butter. I really haven’t felt hungry one single time today, the portions are so big and I’m not use to that, haha. I actually don’t even crave candy tonight, which is a big progress. But it have only been one day now so I know it’s going to get tougher but so far I’m only positive. I’m doing this to feel better and get more energy. 

One important thing I also want to write. As you all might know I’ve had some kind of food-issues before and I’m never going back to that. This challenge is NOT a diet, I’m NOT doing it to loose weight, only to get more energy and to feel good. My weight is nothing I care about anymore, I just want my body to have enough energy to play with my kids, that my PMDS might get better when I avoid sugar and that I’m going to get more vegetables in to my everyday life. I just wanted to make that clear. XOXO <3


2 kommentarer2 kommentarer om “10 DAY CHALLENGE”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Heja dig! 💪🏻

  Jag kör med inspiration ifrån food pharmacy. 🥬🥝🍓🍊🥦🥥
  Får se om jag även hoppar på deras grej i höst sen.
  Lycka till⭐️💚⭐️

  Svara
 • Åh duktig <3

  Tack fina <3<3

  Svara