Det förekommer cookies på michaeladeler.com. Genom att fortsätta läsa på michaeladeler.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:28 | maj 22, 2019

SUGAR FREE BOUNTY BALLS

Recipe from – @mitthalsobransle

God morgon! Jag är en riktigt sucker för sötsaker, mest godis, som ni kanske redan vet. Jag har varit inne i en period nu när jag ätit godis varje kväll, vilket självklart inte är bra. Nu när jag bestämt mig för att försöka fasa ut det lite, och dra ner på socker, så kände jag att jag behövde lite andra, nyttigare, alternativ. Därför testade jag att göra dessa sockerfria bounty bollar som jag hittade på Instagram. Jag älskar ju kokos så kände att dessa passade mig perfekt. Här är receptet.

Du behöverTill bollarna, 1 dl riven kokos, 1 msk fibersirap (Fiber Honey från Nicks), 2-3 tsk vatten. Till överdraget, 25 gram mörk choklad utan socker (från Nicks) och 4 krm vatten.

Du gör – Blanda kokos, sirap och vatten och forma till små kulor och ställ in i frysen en stund. Smält chokladen och tillsätt lite vatten i taget. Rulla sedan bollarna i chokladen och ställ in i fyren/kylen en stund så att dom stelnar. Sedan är det bara att äta.

Jag tycker att dom blev hur goda som helst. Jag kan definitivt byta ut mitt godis mot dessa på veckodagarna. När det är sockerfritt så vill man heller inte äta så mycket, man blir liksom ”mätt” på det efter ett tag, eller det är min erfarenhet i alla fall. Testa och skriv vad ni tycker!

Nu ska jag lämna barnen och sedan in till stan och möta upp Lojsan. Vi ska leta efter lite kläder till Mammagalan på söndag. Det jobbiga är att vi båda har spanat in samma outfit, haha. Det händer alltid oss. Varje gång vi ses har vi nästan exakt samma outfit på oss, hur sjukt? Vi får se om vi kör en twin-outfit eller om någon av oss får ge sig, hehe. Pax inte jag. PUSS <3

//Good morning! I’m a real sucker for sweets, mostly candy, as you all might now at this point. I’ve been eating candy every night for a period of time now, which is not good. Now I have decided to try to phase that out a bit, and cut down on the sugar, so I felt I needed some other healthier alternatives. Thats why I tried to make these sugar free bounty balls that I found on Instagram. I love coconut so I felt that these fitted me perfectly. Here is the recipe. 

You need – For the balls, 1 dl grated coconut, 1 table spoon of fiber syrup (Fiber Honey from Nicks), 2-3 teaspoons of water. For the cover – 25 grams of sugar free dark chocolate (from Nicks) and 4 milliliter of water. 

You do – Mix the coconut, syrup and water and make small balls of it and put in the freezer. Melt the chocolate and add some water. Then roll the balls in the chocolate and put in the freezer/fridge for a while so they get hard. Then you can start eating them. 

I think they turned out really good. I can definitely change my candy for these during the weekdays. When it’s sugar free you also don’t have to eat so much, you get ”full” after a little while, or thats my experience. Try it and tell me what you think. 

Now I’m going to leave the kids and meet up with Lojsan. We are going to look for some clothes for the Mama gala on Sunday. The hard thing is that we both want the same outfit, haha. That always happens to us. Every time we see each other we always wears the same outfits, how weird? We will have to see if we decide to wear twin-outfits or if one of us will have to give in, hehe. XOXO <3


4 kommentarer4 kommentarer om “SUGAR FREE BOUNTY BALLS”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här