Det förekommer cookies på michaeladeler.com. Genom att fortsätta läsa på michaeladeler.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:33 | mars 19, 2019

AVOCADO BROWNIE

Avocado brownies with frosting <3

Åh jag är så glad att jag provade det här receptet idag för WOW vad gott det blev. Jag och Jens försöker ju undvika gluten så långt det går så att dessa var glutenfria passade ju också helt perfekt. Ni ska få receptet direkt.

Du behöver – 300 gram mörk choklad, 2 avokado, 2 msk kokosolja, 0,5 dl agavesirap (eller honung), 1 krm vaniljpulver, 3 ägg (rumpstempererade), 1 dl kakaopulver och 1 dl kokosmjöl.

Till glasyren behövs 1 avokado, 1 msk kokosolja, 3 msk kakaopulver och 3 msk agavesirap. Kokosflingor att ha på.

Du gör – Klä en form med bakplåtspapper (20×30 cm). Smält chokladen och kokosoljan i ett vattenbad. Mixa avokadon slät. Tillsätt avokadon, sirap och vaniljpulver i chokladblandningen. Blanda ner ett ägg i taget. Tillsätt kokosmjöl och kakaopulver och blanda ordentligt. Bred ut smeten i formen och in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min.

Glasyen – Mixa alla ingredienser till en slät kräm och lägg över hela kakan när den svalnat. Strö över kokosflingor. Låt stå i kylen (klarar sig i 3 dagar).

//Oh I’m so happy that I tried this recipe today since WOW they turned out tasty. Me and Jens try to avoid gluten as much as possible so that these were gluten-free also was a plus. I’m going to share the recipe with you right away. 

You need – 300 grams of dark chocolate, 2 avocados, 2 table spoons of coconut oil, 0,5 dl agave syrup (or honey), 1 pinch of vanilla powder, 3 eggs (room temperature), 1 dl cocoa powder and 1 dl coconut flour. 

For the frosting you need 1 avocado, 1 tablespoon coconut oil, 3 table spoons of cocoa powder and 3 tablespoons of agave syrup. Coconut flakes to have on the top. 

You do – Put some baking paper in a baking tin (20×30 cm). Melt the chocolate and coconut oil in a water bath. Mix the avocado smooth. Ad the avocado, syrup and vanilla powder in the chocolate mix. Mix down one egg at a time. Ad the coconut flour and cocoa powder and mix throughly. Put the paste in the tin and put in the oven on 200 degrees for 15-20 minutes. 

Frostning – Mix all the ingredients to a smooth cream and pour over the whole cake when it have cooled off. Pour over some coconut flakes. Put in the fridge (it lasts up to 3 days). 

Brownien var väldigt mättande så det krävs bara en liten liten bit för att bli mätt. Vill bara förvarna er om det, hehe. Riktigt god var den. Båda barnen älskade den också. Den smakade dessutom helt magiskt till en kopp kaffe. Jag skulle lätt kunna byta ut vilket fika som helst mot dessa.

Har ni några fler tips på recept får ni gärna dela. Jag gillar egentligen inte att baka så mycket men tycker så mycket om att hitta lite nyttigare alternativ så det är värt det. Nu innehåller ju denna mörk choklad så det är ju liksom riktig choklad men ändå, hehe. Det känns bättre än massa vitt socker och mjöl liksom. Den innehåller ju avokado dessutom, hehe. Håller ni inte med?

Nu blir det soffmys och sen ska jag sova tidigt. Valter har börjat böka massor om nätterna igen (någon fas kanske?) så jag sover så otroligt dåligt. Säkert inte en enda minut av djupsömn. Hoppas att det går över snart. PUSS <3

//The brownie is really saturating so you just need to eat a little piece to feel full. I just want to give you a heads up on that, hehe. It was so tasty. Both of the kids loved it too. It also tasted really good with a cup of coffee. I could easily replace any other pastry to these. 

Do you have any more tips you are more than welcome to share them. Actually I don’t really like to bake that much but I think it’s fun to find a few healthier options for snack so it’s worth it. Now this contains dark chocolate so it’s like regular chocolate but still, hehe. It feels better than all this white sugar and flour. It also contains avocados, just saying, hehe. Don’t you agree? 

Now it’s time to lay down in the couch and then I’m going to sleep early. Valter have started to be really messy during the nights again (it might be some kind of phase?) so I sleep really bad. I don’t think I even have one minute of deep sleep. I hope it will pass soon. XOXO <3


8 kommentarer8 kommentarer om “AVOCADO BROWNIE”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej<33 tycker alltid ditt hår är så himla fint och ser omvårdnat ut! Fönar du ut håret? Och hur lockar du det? Vad använder du för verktyg och produkter och har du tips å trix?? Haha många frågor men vill helt enkelt veta allt om ditt hår! Kraaaam

  Svara
 • Tack fina <3
  Jag fönar och sedan lockar det med plattång, kammar ut och har i hårolja och sedan hårspray. Jag använder bara Antonio Axus produkter 🙂 Hans hårspray är magi, samma sak med hans silver schampo och silver balsam. Kram <3

  Svara
 • Ååh kul att du testade dessa. Så gott till kaffe precis som du säger och en liten bit räcker. När jag har gjort dom har jag använt Lindt choklad med mintsmak för att få lite smak och ger det där lilla extra? Ska klura på om jag kan tipsa om nåt mer??

  Svara
 • Åh det ska jag prova nästa gång! Jag tog en mörk bakchoklad den här gången men som du säger kan man ju ta vilken choklad man vill! ÄLSKAR dom! Tack för tips. Kram <3

  Svara
 • Verkar supersmarrigt. Ska prova. Men är inte du allergisk mot avokado?
  Kram ?

  Svara
 • Så gott 🙂 Jo men inte om den har varit upphettad 🙂 Kram <3

  Svara
 • Åh jag älskar att baka just brownies på avokado, så bra ingrediens att använda sig av. Dela gärna mer nyttiga bakverk 🙂 Jag själv gör mycket sånt. Om du vill få dom nyttigare är ju ett tips att använda någon sockerfri choklad, finns ju massa i dagsläget vilket jag älskar som är lite av ett hälsofreak hehe.

  Måste tipsa om ett av mina absolut enklaste men också godaste påhitt (älskar att experimentera ihop egna saker i köket): mixa eko kokosolja, raw kakao, dadlar och en skvätt vatten och trycka ut i en form sen in i kyl eller frys. Blir världens godaste choklad fudge som är super god att servera med bär och grädde 🙂 Kram <3

  Svara
 • Åh tack fina för tipset. Det ska jag prova direkt <3 Kram <3

  Svara