Det förekommer cookies på michaeladeler.com. Genom att fortsätta läsa på michaeladeler.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:12 | mars 13, 2019

HEALTHY SNACKS RECAP

Chocolate & cinnamon balls & Muesli bars  

God morgon! Jag insåg igår på eftermiddagen att det var otroligt länge sedan jag bakade här hemma. Eller scones har jag gjort några gånger men jag har inte provat några nya recept på goda mellanmål, vilket jag ofta gjorde förut. När jag letade efter några av mina egna recept så hittade jag dessa som jag minns var så galet goda. Det var länge sedan jag delade dom så tänkte att jag gör det igen.

Choklad & kanelbollar – 2 dl havregryn, 150 gram urkärnade dadlar, 1 tsk kanel, 2 krm flingsalt, 2 msk vatten och 2,5 msk kakao.

Mixa havregrynen först och tillsätt sedan dadlar, halva kanelen, salt och vatten. Mixa till en smet och forma bollar. Blanda sedan resten av kanelen med kakaon och rulla bollarna i det och in i kylen i 10 minuter.

Müsli bars – 3 dl müsli (valfri sort), 125 gram urkärnade dadlar, 3 msk kokosolja och om man vill lite mörk choklad att strö över.

Mixa 2 dl müsli med dadlarna och kokosoljan. Tillsätt sedan resten av müslin och blanda. Lägg ut smeten på ett bakplåtspapper och forma en rektangel. Lägg in i kylen 1 timme och skär sedan upp valfri storlek på barsen.

//Good morning! I realized yesterday in the afternoon that it was such a long time ago that I baked. Or I have made scones a couple of times but I haven’t tried any new recipes on tasty snacks, which I always used to do before. When I looked for some of my own recipes I found these which I remember was crazy delicious. It was a long time ago since I shared these with you so I’m doing it again. 

Chocolate & cinnamon balls – 2 dl oats, 150 grams pitted dates, 1 teaspoons of cinnamon, 2 pinches of salt, 2 tablespoons of water and 2,5 tablespoons of cocoa. 

Mix the oats first and then add the dates, half of the cinnamon, salt and water. Mix to a paste and form in to balls. The mix the rest of the cinnamon with the cocoa and then roll the balls in it and put in the fridge for 10 minutes. 

Muesli bars – 3 dl of muesli (your choice), 125 grams of pitted dates, 3 msk coconut oil and if you want to some dark chocolate to pour over. 

Mix 2 dl of muesli with the dates and the coconut oil. Then add the rest of the muesli and mix. Put the paste on a baking paper and form in to a rectangle. Put in the fridge for an hour and then cut it up in pieces. 

Nu när båda barnen är på förskolan idag ska jag göra dessa och kanske också prova några andra varianter. Någon som har något tips? Jag har lite brist på inspiration till mellanmål just nu, äter ofta bara en macka eller något vi har i kylen. Barnen brukar också älska när jag har bakat, hur nyttigt det än är, så det är ju perfekt. Speciellt för Valle som oftast inte äter så mycket nyttiga saker. Kom gärna med tips, utan nötter.

Nu ska jag äta upp frukosten och sedan förbereda barnen på förskolan. Idag känns det så skönt i magen att gå dit med dom, jag vet ju att dom älskar det. Tänk att jag drömde om detta för inte så länge sedan, den dagen dom skulle gå på en förskola nära oss där dom trivs båda två. Underbart. PUSS <3

//Now when both of the kids are at preschool I’m going to make these and maybe also try other versions of it. Anyone that have any tips? I don’t have so much inspiration for snacks now a days, I often just eat a sandwich or something we have in the fridge. The kids also use to love when I’m baking, even if it’s healthy, so thats perfect. Especially for Valle who often never eats healthy things. Please give me some tips, without nuts. 

Now I’m going to eat my breakfast and then prepare the kids for preschool. It feels so good today to go there with them, now when I know that they love it. I dreamt about this moment for not that long ago, the day when the kids were going to a preschool close to us where both of them loves to be. Wonderful, XOXO <3


3 kommentarer3 kommentarer om “HEALTHY SNACKS RECAP”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här