Det förekommer cookies på michaeladeler.com. Genom att fortsätta läsa på michaeladeler.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:47 | november 29, 2018

BANANA & COCONUT BREAD

 

My all time favorite banana & coconut bread

God morgon! Hoppas att ni har sovit gott. Valter vaknade redan 23.00 och ville komma upp till våran säng så min natt har varit sådär, haha. Jag blöder på läppen efter att han har rivit mig under natten, plus har ont i ena ögat efter en hård spark. Herregud alltså, måste skaffa dessa madrasser till deras sängar pronto.

Hur som helst så tänkte jag dela ett gammalt favorit recept med er. Det här brödet är min favorit. Det är väldigt sött och så galet gott. Jag fick receptet av Edita men har ändrat det lite då jag inte kan ha i mandelmjöl så vill man ha det i stället för kokosmjöl så funkar det super. Här kommer det.

Du behöver – 3 ägg, 3 mogna bananer, 2 dl kokosmjöl, 2 dl havregryn, 1 tsk salt, 1 tsk bakpulver, kokoschips, kokosflingor & chiafrön. Smör att smörja bakformen med.

Du gör – Mixa ägg, bananer, kokosmjöl, salt och bakpulver till en slät smet. Blanda sedan i havregrynen utan att mixa så att det blir lite bitar i smeten. Smörj en form med smör och kokosflingor (i stället för ströbröd) och häll i smeten. Toppa med kokoschips och chiafrön. In i ugnen i 30 minuter på 200 grader.

//Good morning! I hope you’ve slept well. Valter woke up at 11.00 pm already and wanted to come up to our bed so my night haven’t been the best, haha. I’m bleeding on my lip after him scratching me during the night, I also have pain in one of my eyes after a hard kick. Oh my, I need to get those mattresses for their new bed pronto.

Anyhow, I’m planning on giving you an old favorite recipe today. This bread really is my favorite. It’s very sweet and crazy delicious. I got the recipe from Edita but I have changed it a bit since I can’t have almond flour in it so if you want to change the coconut flour that works just super. Here it is. 

You need – 3 eggs, 3 ripe bananas, 2 dl coconut flour, 2 dl rolled oats, 1 tsp of salt, 1 tsp of baking powder, coconut chips, coconut flakes & chia seeds. Butter to grease the baking tin. 

You do – Mix eggs, bananas, coconut flour, salt and baking powder to a smooth dough. Then put in the rolled oats without mixing it so the dough have some pieces in it. Grease the baking tin with butter and coconut flakes (instead of breadcrumbs) and then pour in the dough. Topp it off with coconut chips and chia seeds. Put in the oven for 30 minutes on 200 degrees. 

Nu ska vi äta frukost och sedan köra barnen till förskolan. Efter det blir det Ikea och sen är det dags att bygga säng och pynta granen innan barnen kommer hem. Jag tänkte först göra det tillsammans med dom men sen tänkte jag på allt kaos som skulle uppstå så jag ändrade mig direkt, haha. Dom får hjälpa till när dom är äldre i stället. Ha en underbar dag och testa brödet, PUSS <3

//Now we’re going to have breakfast and then drive the kids to preschool. After that we’re going to Ikea and then it’s time to build the bed together and decorate the Christmas tree before the kids get home. I was first planning on doing it together with the kids and then I thought of all the chaos that will come with it and changed my mind right away, haha. They will get to help when they are older instead. Have a wonderful day and try the bread, XOXO <3


4 kommentarer4 kommentarer om “BANANA & COCONUT BREAD”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Pynta du men dom kommer nog fixa så det blir som dom vill iaf tillslut. hahaha. skynda och så fotar du sen vet man inte vad som händer med granen.. Dom kanske har gjort såna där finfina smällkarameller i glada färgar som du absolut måste hänga upp..Kram

  Svara
 • Hahah sant 🙂 <3<3

  Svara
 • Vart kommer ert köksbord ifrån?

  Svara
 • Från Mio 🙂

  Svara