Det förekommer cookies på michaeladeler.com. Genom att fortsätta läsa på michaeladeler.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:45 | november 22, 2016

WEEK 38

1-1This was the best picture I got for today. I will ask Jens to take some new pictures when he gets back..

God morgon! Idag går vi alltså in i vecka 38 och har bara 20 dagar kvar till BF. Bebisen är nu ca 48 cm lång och väger runt 3000 gram (V väger 3400 gram visade ultraljudet igår). Graviditeten beräknas nu som fullgången och alla organ är färdigutvecklade. Detta betyder att han kan komma när som helst. Enligt barnmorskan igår så ligger han som sagt redo, dock inte fixerad (vilket vissa barn aldrig blir för omföderskor). Jag var inte öppen någonting ännu men tappen var mjuk. Under tiden jag låg i CTGn så fick jag en sammandragning som var uppe på 70 vilket jag knappt kände. Jag minns med Livia att vi åkte in en gång när jag hade regelbundna sammandragningar på typ 50. Sjukt ändå.

Vikt: 80,0 (17 kg upp från start). Där kom det, 80,0 kg. Å andra sidan hade jag faktiskt kläder på mig när jag vägde mig i morse, det brukar jag inte ha så kanske 79,8 egentligen då, hehe.

Mående: Helt okej. Det börjar bli tyngre och tyngre nu. Jag blir andfådd av minsta ansträngning och att gå och prata samtidigt är svårt. Magen känns större den här veckan och jag känner att han ligger ganska högt upp och trycker vilket gör det lite svårt att andas. Jag har sammandragningar då och då men ingenting som gör ont eller är jobbigt. Halsbrännan är hemsk, längtar så efter att bli av med den. Annars mår jag rätt okej. Jag är inte så nervös för förlossningen, känner mig ganska trygg då jag ska ha samma läkare jag gått till hela tiden där med mig. Jag gillar henne.

Cravings: Clementiner och after eight. Det är det enda jag är sugen på nu. Jag äter säkert 5-8 clementiner om dagen och några after eight på kvällen. Mums.

Det var veckans uppdatering. Vi får se om det hinner bli någon nästa vecka eller om han är redo då, hehe. Hoppas. Nu blir det frukost och sen ska jag och Livia leka med klossar. Senare idag ska vi möta upp Madde för en lunch och sen ska vi till Kidz Kingdom igen. Carro och Wilmer kommer dit sen också, yey. PUSS <3

//Good morning! Today we are entering week 38 and there is only 20 days left to BF. The baby is now 48 cm tall and weighs around 3000 gram (yesterdays ultrasound showed that V´s weight is 3400 grams). The pregnancy is now fully developed and all the organs are done. This means that he can arrive any day now. According to the midwife he is ready, although he is not fixated (which some kids never get for women with prior deliveries). I was not dilated anything but the cervix was soft. During the monitoring I got an contraction that showed 70 which I could barely feel. I remember that with Livia I had contractions that showed 50 the first time we went in to the delivery. Thats sick. 

Weight: 80,0 kg (17 kg up from start). There it is, 80,0 kg. On the other hand I wore clothes today which I never use to do when I´m up on the scale in the morning so maybe 79,8 kg, hehe. 

Mood: Totally fine. It´s starting to get heavier and heavier now. I get breathless by the slightest effort and to walk and talk at the same time is difficult. The belly feels way bigger than last week and I can feel that he is very high up which makes it hard to breathe. I feel contractions now and then but nothing that hurts or is hard. The heartburn is terrible and I can’t wait to get rid of that. Otherwise I feel fine. I´m not that nervous about the delivery, I feel pretty safe since I´m having the same doctor I´ve been seeing during the whole pregnancy by my side. I really like her. 

Cravings: Clementines and after eight. Thats the only craving I have right now. I think I eat about 5-8 clementines every day and some bites of after eight in the evenings. Yummy. 

There was the weekly update. We will have to see if there will be one more next week or if his ready to come out then, hehe. I hope so. Now it´s time for breakfast and then me and Livia are about to play with some blocks. Later today we are meeting up with Madde for lunch and then we are going to Kidz Kingdom again. Carro and Wilmer are also joining us there, yey. XOXO <3


4 kommentarer4 kommentarer om “WEEK 38”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Såå spännande att följa dig nu i väntans tider 🙂 föddes Livia före eller efter BF? Massa lycka till!

  Svara
 • Kul att du tycker det 🙂
  Hon föddes precis en vecka efter BF 🙂
  Tack fina!
  Kramar <3

  Svara
 • Spännande! Jag tror inte att man ska stirra sig blind på vad värkarna visar för styrka, det var samma för mig. Trodde att ”V” kanske stod för Vilmer, men om din kompis barn heter det så gissar jag på Vincent 🙂

  Svara
 • Ne jag håller med 🙂 Kul att det kan vara så olika bara, hehe. Sist gjorde dom så sjukligt ont och jag skämdes nästan för att dom bara var uppe i 50. Men det kanske är olika för alla 🙂
  Hehe nej inte Vilmer. Om det är Vincent får ni se senare 🙂
  Kram <3<3

  Svara